ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Την Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024, το σχολείο μας επισκέφτηκε την Εθνική Πινακοθήκη και οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της, απόλαυσαν τα υψηλότερα δείγματα της ελληνικής ζωγραφικής στη διαχρονική της εξέλιξη και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από την κτιριακή εγκατάσταση όσο και από την δομή και την οργάνωση του εκθεσιακού χώρου.

Από τον Μάιο 2021, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου υποδέχεται τους επισκέπτες της στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο της. To νέο κτιριακό συγκρότημα, με τις ρίζες του στην κληρονομιά του ελληνικού μοντερνισμού, αποτελεί ένα σύγχρονο πολιτιστικό τοπόσημο στην καρδιά της πόλης. Μετά από την πολύχρονη απουσία του κεντρικού κτηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης από την πολιτιστική ζωή της Αθήνας, λόγω των έργων επέκτασης, το καινούργιο κτήριο στοχεύει στην επανακοινωνικοποίηση του μουσειακού έργου της Εθνικής Πινακοθήκης, μέσα από μια δυναμική συνάρθρωση του αστικού και εικαστικού βιώματος.

Το νέο εκσυγχρονισμένο κτηριακό συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, ένας ανοικτός χώρος πρόσβασης και εξοικείωσης με την ιστορία της νεοελληνικής τέχνης, αρθρώνεται σε ένα αισθητικό και λειτουργικό παιχνίδι κτιστών όγκων και υπαίθριων χώρων. Με δεδομένο το διατηρητέο κέλυφος του κτηρίου, το μέγεθος του διπλασιάστηκε στα 20.760 μ2: νέοι μεγαλύτεροι εκθεσιακοί χώροι, σύγχρονες αποθήκες έργων τέχνης, αμφιθέατρο 240 θέσεων, βιβλιοθήκη αναπτυσσόμενη σε δυο ορόφους, σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια συντήρησης, μοντέρνα γραφεία, πολλαπλοί χώροι εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μεγάλη επιβλητική αίθουσα υποδοχής, όπου φιλοξενούνται, εκτός από το εκδοτήριο εισιτηρίων και το βεστιάριο, το πωλητήριο και το σαλόνι ψηφιακής πληροφόρησης, τέλος, κήπος-υπαίθρια γλυπτοθήκη και καλαίσθητο καφέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *