ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ”

Μετά από πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού μας κοινωνιολόγου Θανάση Στραβοσκούφη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 14/03/2033, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, μια άκρως ενδιαφέρουσα και ανάλογα διαφωτιστική ενημέρωση για τη σεξουαλική υγεία από το Σύλλογο “Θετική Φωνή“, με εισηγητή τον εξαιρετικό κ. Στέργιο Μάτη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

  

Η Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος, των ανθρώπων που ζούν με τον HIV/AIDS.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του, για την επίτευξη του σκοπού του, ο σύλλογος αγωνίζεται για την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS αλλά και των ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα εργάζεται για την κοινωνική αποδοχή, αλληλεγγύη και υποστήριξη των ομάδων αυτών ώστε να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις της αξιοπρέπειας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *