ΤΟ ΣΔΕ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΒΕΡΗ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε το Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας του Κωνσταντίνου Μαρκουίζου, ο οποίος είναι σε όλους μας γνωστός ως Ιαβέρης, όνομα με το οποίο πρωταγωνιστεί στον εγχώριο μηχανοκίνητο αθλητισμό εδώ και δεκαετίες. Η πολύ ωφέλιμη αυτή δυνατότητα μας δόθηκε χάρη στην πρόσκληση του Εσπερινού Λυκείου των Αγίων Αναργύρων, που διοργάνωσε το σεμινάριο στο χώρο εκδηλώσεών του. Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Λυκείου Κυριάκο Κυριακού για την πρόσκληση και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους μαθητές του, για την φιλοξενία. Ούτως ή άλλως η συνεργασία των δύο σχολείων είναι διαρκής και γόνιμη. Από το δυνατό διδακτικό λόγο του Ιαβέρη και το εποπτικό υλικό το σεμιναρίου βγήκαμε όλοι σοφότεροι και, ελπίζουμε, προσεκτικότεροι.

Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα από το Editorial και άλλα πεδία της πολύ ενδιαφέρουσας και άκρως χρήσιμης ιστοσελίδας “Ιαβέρης, Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς”:

“Από τις «ειδικές διαδρομές» στο «δρόμο», από τις κορυφαίες επιδόσεις και την απόλυτη ταχύτητα, στην με οδική συνείδηση και κουλτούρα συμπεριφορά.Ένας αγώνας πολιτισμού και αξιών. Μέσα από την απόλυτη γνώση αγωνιστικής οδήγησης, από την οποία πηγάζει και η γνώση των εξοντωτικών δυνάμεων που αντιμετωπίζουμε «όλοι» καθημερινά στους επικίνδυνους δρόμους, ο Ιαβέρης ενημερώνει-ευαισθητοποιεί-εκπαιδεύει τους συμπολίτες του, ως δάσκαλος με ευαισθησίες, με στόχο αυτοί να μην Σπαταλάνε τη Ζωή, την Υγεία και τους Κόπους τους, και πολεμώντας την Α-νοησία τους να απολαμβάνουν τα μονάκριβα παιδιά τους και τις οικογένειες τους.Με περισσότερα από 45 χρόνια ενεργής παρουσίας στο χώρο του αυτοκινήτου, σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά ακόμη υψηλότερο στα θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.Με χιλιάδες ειδικές απόψεις-προβληματισμούς κατατεθειμένες πρόσωπο με πρόσωπο σε χιλιάδες Έλληνες αλλά και σε αντίστοιχα μέσα ενημέρωσης η Σχολή Ιαβέρη, έρχεται πια σε άμεση επικοινωνία με όλους εσάς, μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Το Iaveris.gr φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μέσο ενημέρωσης για τα Δωρεάν Σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, τα προγράμματα πρακτικής εκπαίδευσης της Σχολής, καθώς επίσης και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα όπως συνεντεύξεις, απόψεις και δοκιμές αυτοκινήτων, πάντα μέσα από τη φιλοσοφία σκέψης και λειτουργίας της “Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης Ιαβέρης”!Η Ιαβέρης Σ.Ο.Σ (Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς) προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάρια Ασφαλούς Οδικής Συμπεριφοράς, με σκοπό τη βελτίωση της Οδικής κουλτούρας, νοοτροπίας και πολιτισμού (δηλαδή της συνείδησης των ανθρώπων κατά την διάρκεια της κυκλοφορίας τους στο τραγικά επικίνδυνο οδικό περιβάλλον) των πολιτών-συνανθρώπων μας και κατ’ επέκταση την ελαχιστοποίηση των δυστυχημάτων (σ.σ. Πλήττουν θανάσιμα την δημόσια υγεία)”.
ΙΑΒΕΡΗΣ

Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς “Ιαβέρης” στοχεύει στην εκπαίδευση της Συνείδησης σε συνδυασμό με ανύψωση του επιπέδου αυτοεκτίμησης των ανθρώπων, ώστε αυτοί να συνεχίζουν να υπάρχουν στις οικογένειες τους και έτσι να μην κλείνουν για πάντα και άδικα τα σπίτια τους.

Με συγκλονιστικά δυνατό λόγο και με εικόνα από ταινίες-σποτ Οδικής Ασφάλειας, είναι σίγουρο ότι όλοι θα προβληματιστούν και θα ανησυχήσουν για θέματα που μέχρι τώρα μπορεί να θεωρούσαν ασήμαντα, εύκολα ή ανώδυνα.

Περισσότερα από 50.000 άτομα παρακολουθούν κάθε χρόνο τα σεμινάρια και περισσότεροι από 1.000.000 συνάνθρωποί μας έχουν διαβάσει βιβλία Οδικής Συμπεριφοράς του Ιαβέρη.

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται! Με αλτρουισμό, ανιδιοτέλεια και μοναδικό σκοπό την σωτηρία των νέων (και όχι μόνο) ανθρώπων.

Εκπαίδευση Συνείδησης Ανθρώπων  … και όχι μόνον οδηγών, μια και η «Αυτοκινούμενη Ζωή», αφορά την ύπαρξη όλων των Ελλήνων που οδηγούν, συνοδηγούν, επιβαίνουν σε τροχοφόρα, περπατούν ή τρέχουν και γενικότερα συμμετέχουν σε δυστυχήματα ή ατυχήματα, που βέβαια προκαλούν οι ίδιοι. Επιβάλλεται (!!!) λοιπόν η εκπαίδευση Συνείδησής τους, ώστε να αντιληφθούν και να πιστέψουν πως ότι αγαπούν πιο πολύ, τα πιο πολύτιμα τους αγαθό, η ζωή τους και η ακεραιότητά τους, κινδυνεύουν να χαθούν χωρίς λόγο και προειδοποίηση μέσα σε κάποια δέκατα του δευτερολέπτου!!!

Δεν υπάρχει τίποτε πιο δραματικό και τραγικό, από το να συνοδεύουν οι γονείς τα λατρευτά τους παιδιά, στην «τελευταία τους κατοικία» ή να τα βλέπουν ζωντανά μεν αλλά ανάπηρα, παραπληγικά και ανήμπορα για πάντα, σε μια σκοτεινή γωνιά του κελιού – τάφου, που έγινε το σπίτι τους μετά το «απίστευτο» και απρόσμενο τροχαίο.
Δεν είναι λιγότερος ο πόνος βέβαια των ορφανών παιδιών, που οι γονείς τους χάθηκαν (ή ακρωτηριάστηκαν) στην άσφαλτο, γιατί δεν κατάλαβαν ότι τα «τροχαία» δεν ξεχωρίζουν κανέναν και χτυπούν αδιάκριτα όσους κυκλοφορούν «μαζί τους» (χωρίς να τα «βλέπουν») στους δρόμους.

«Δεν θα συμβεί ποτέ σε εμάς» θα συμβεί μόνο στους άλλους.

Δυστυχώς όμως όλοι είμαστε «εμείς και οι άλλοι» και αν δεν δείξουμε σεβασμό και φόβο θα έλεγα, για κάτι που πραγματικά εξοντώνει και καταστρέφει δεκάδες ζωές καθημερινά, είναι σίγουρο ότι το πιο «φρικτό», θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα και τότε θα είναι πολύ αργά για μετάνοιες και «άλλες» πια συμπεριφορές. Από τον «πρώτο πολίτη» έως τον τελευταίο αυτής της «ανόητης» χώρας, θα έπρεπε να έχει γίνει πιστευτό ότι το μόνο πραγματικά ΕΘΝΙΚΟ μας ΘΕΜΑ, είναι αυτό που το αφήνουμε δυστυχώς να γιγαντώνεται πάνω στην «εχθρική» για την ζωή μας άσφαλτο,

«Φτάνει πια»!!!

Για περισσότερες πληροφορίες, οπτικό υλικό, συνεντεύξεις και άλλα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

https://www.iaveris.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *